12:56 / 15.11.2023 Политика

Російсько-українська війна може тривати до 2025 року, – Буданов

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що російсько-українська війна може тривати ще довго, навіть якщо активні бойові дії припиняться. Він припустив, що системні руйнівні зміни в росії настануть у 2025 році.

У своєму інтерв’ю NV Буданов розповів, що в історії є випадки, коли війни між державами юридично так і не були завершені. Наприклад, росія і Японія так і не підписали мирний договір після Другої світової війни через Північні острови.

Буданов вважає, що подібний сценарій можливий і в українсько-російській війні, оскільки росія має значні територіальні апетити щодо України, які стосуються не лише Криму.

Він зазначив, що війна може бути ще досить тривалою, оскільки росія не збирається підписувати мирну угоду з Україною та її міжнародними партнерами. У такому разі можуть зберігатися хаотичні обстріли з боку росії, але без ведення потужних бойових дій.

Поки що росія зберігає економічну стійкість, каже Буданов. На інтенсивність війни російської армії впливатимуть такі фактори:

  • Системні зміни в економіці рф;
  • Зовнішнє постачання товарів військово-технічного призначення;
  • Психологічний фактор — втома від війни у суспільстві;
  • Скорочення чоловічого населення;
  • Глобальні процеси в інших куточках світу.

Буданов вважає, що 2025 рік може стати переломним для росії. У цей час можуть відбутися системні руйнівні зміни в російській державі, суспільстві та економіці. Однак це лише очікування, а не прогноз.

Підготував: Сергій Дага