10:05 / 03.11.2023 Политика

У відповідь Залужному: у Білому домі наголосили на подальшої підтримки України

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі вказав на важливість для США продовжувати надавати Україні оборонну допомогу. Його слова цитує "Голос Америки".

Стаття головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного для журналу The Economist, як вважає Кірбі, підкреслює важливість продовження та посилення постачання озброєння для України.

Американський чиновник зазначив, що Штати у питанні допомоги для України "розвиваються" та "вже еволюціонували" у питанні постачання для Сил оборони озброєнь "так само як еволюціонувала сама війна".

"І я підозрюю, що цей процес триватиме", — заявив представник Білого дому.

За словами Кірбі, Вашингтону в цьому контексті "було б набагато простіше це зробити", якби Конгрес ухвалив додаткове фінансування для підтримки України, про що йдеться у запиті президента Джо Байдена.

Раніше BAGNET повідомляв, що головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний вважає, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Йому це нагадує події Першої світової війни. Про це Валерій Залужний сказав в інтерв’ю журналу The Economist, яке він дав цього тижня.

Підготував: Сергій Дага