11:21 / 31.10.2023 Политика

Ватикан підтримав українську "Формулу миру"

Фото: pizza travel

Державний секретар Святого Престолу П’єтро Паролін у зверненні до учасників третьої зустрічі щодо української формули миру на Мальті заявив про підтримку Ватиканом усіх заходів для справедливого і стабільного миру в Україні. Про це повідомляє Vatican News.

Коментуючи попередні зустрічі щодо Формули мира президента Володимира Зеленського у Копенгагені та Джидді, Паролін зазначив, що це “похвальні зусилля, які заслуговують на підтримку” тому, що “заохочують не розглядати збройне протистояння як неминучий інструмент для вирішення конфліктів”.

"Адже це саме та основоположна істина, яку Святий Престол неодноразово проголошував перед обличчям воєн, що роздирали світ у найновіші періоди історії. Заклик до миру з безпрецедентною наполегливістю поновлював Папа Франциск, як у своїх незліченних виступах, так і через дії на підтримку України", – повідомляє видання.

Ватиканський держсекретар запевнив підтримку Святого Престолу “у розв’язанні гуманітарних питань”, таких як продовольча безпека та збереження довкілля, а також готовність продовжувати свої зусилля, спрямовані на полегшення страждань українського народу та повернення полонених і дітей в Україну.

BAGNET зазначає, що на Мальті відбулася третя зустріч для підготовки саміту щодо реалізації "Формули миру", яку запропонувала Україна. У ній взяли участь 65 країн.

Підготував: Сергій Дага