16:53 / 26.10.2023 Политика

Феномен Микитася

Поки Максим Микитась отримує підозру, він ще й отримує кошти на будівництво від "Укргідроенерго", та намагається вкрасти майно компанії АТ "Київметробуд". 

Изображение выглядит как Человеческое лицо, одежда, человек, стена

Автоматически созданное описание

24 жовтня 2023 року НАБУ відзвітувало про чергову підозру колишньому народному депутату Максиму Микитасю. Всі вже, мабуть, втратили рахунок, скільки підозр в цього феноменального шахрая. Цікавий звіт зробив Віталій Шабунін на своїй сторінці у Фейсбуці. Він показав об'єкт для зберігання ракет та боєприпасів, на який у 2018 році виділили 307 млн грн. Гроші виділили, а об'єкту нема.

Изображение выглядит как на открытом воздухе, строительство, небо, трава

Автоматически созданное описание

Изображение выглядит как небо, на открытом воздухе, облако, дерево

Автоматически созданное описание

Гроші, за даними НАБУ і САП, якраз і вивели на рахунки підконтрольних ексдепутату Максиму Микитасю фірм.

Изображение выглядит как текст, снимок экрана, Шрифт, дизайн

Автоматически созданное описание

Тому зараз рубрика "Микитась і підозри від НАБУ" виглядає так:

  • жовтень 2019: Микитась отримує від НАБУ підозру у справі квартир для Нацгвардії. 

  • вересень 2020: Микитась отримує від НАБУ підозру у справі будівництва сховища ядерних відходів.

  • грудень 2020: Микитась отримує від НАБУ підозру у справі про можливий підкуп експерта 

  • грудень 2020: Микитась отримує від татарівського МВС підозру у "штучній" справі про викрадення людини. 

  • жовтень 2022: Микитась отримує від НАБУ підозру у справі ймовірного хабаря меру Дніпра.

  • жовтень 2023: Микитась отримує від НАБУ підозру у справі будівництва складів для Міноборони.

Проміжні результати: 

  • перша справа слухається у ВАКС;

  • друга справа щодо двох фігурантах в суді, щодо Микитася розслідування "на паузі";

  • третю справу успішно "злили" через Генпрокуратуру, СБУ і суди;

  • четверта справа, схоже, із самого початку була фейком, щоб закрити Микитасю рот;

  • п’ята справа слухається у ВАКС;

  • про шосту справу тільки стало відомо.

Це яскравий приклад того, як людина під час війни грабує країну, а окрім підозри не отримує реального вироку, тому що всім розповідає, що він штатний агент НАБУ, а його підозри - це просто агентурна історія. А у реаліях він нібито дає свідчення проти топ-корупціонерів. Але по суті він під чиїмось прикриттям відбирає приватний бізнес. Так, після виходу з СІЗО перед останньою підозрою НАБУ він через довірених осіб в недореформованому незрозумілому на даний час органі під назвою БЕБ відбирає спочатку ПРАТ "Метробуд" через нібито якусь справу про несплачені податки, і ставить туди своїх "контролерів": 

  • Пузенко Олександр Анатолійович – Голова Наглядової ради;

  • Титов Володимир Ігорович – член н.р. (однокурсник Микитася);

  • Єлізаров Валентин Павлович – член н. р. (кум Микитася).

Для тих, хто не розуміє, ПРАТ "Метробуд" входить до консорціуму "Укгідроенергобуд", який займається, наприклад, будівництвом Дністровської гідроакумулюючої електростанції! (ГАЕС). Це – стратегічний об'єкт.

Изображение выглядит как логотип, Шрифт, Графика, дизайн

Автоматически созданное описание

Замовник - державна корпорація "Укргідроенерго". Тож оцініть маразм! В країні йде війна, весь світ донатить кошти для української армії, а шахраї, які крадуть мільйони з бюджету, мають купу підозр, рейдерським захопленням забирають підприємство, яке будує стратегічний об'єкт, а кошти, які так потрібні в цей важкий час Україні для перемоги, просто буде красти якийсь Микитась разом з своїми спільниками! 

Але фантазії цих корупціонерів пішли ще далі. Захопивши ПРАТ "Метробуд", де директором на цей час є Олександр Метелиця (він - колишній співробітник компанії АТ "Київметробуд"). 

Изображение выглядит как логотип, Шрифт, символ, текст

Автоматически созданное описание

Робітник - так собі, вийшов зі звичайного майстра компанії, але не досяг як самостійна особа жодного успіху в будівництві метро та пішов на співробітництво з шахраями на чолі з Максимом Микитасем. Вони знали, що колись в АТ "Київметробуд" був корпоративний конфлікт, і Метелиця створив на базі компанії з міжнародним ім'ям АТ "Київметробуд" - ПРАТ "Метробуд", куди учасники конфлікту незаконно перевели майно АТ "Киівметробуд", підробили документи, що начебто ПРАТ "Метробуд" придбало щитопрохідний комплекс "Галина", та актом передало в АТ "Київметробуд", хоча всі документи, оплати йшли від АТ "Київметробуд", тому що в ПРАТ "Метробуд" ніколи не було ніяких активів. Про це є документи навіть у виробника щитопрохідного комплексу "Галина" - німецької компанії "Керехнект". 

Изображение выглядит как строительство, заброшенный, труба, в помещении

Автоматически созданное описание

Ці пройдисвіти пішли в господарський суд визнати право власності на "Галину" за ПРАТ "Метробуд". Знаючи про недореформовані суди, вони будуть корумпувати суддів і грабувати все, що їм потрібно. 

Далі, після підозри Микитасю від НАБУ, детективи БЕБ повідомляють якомусь директору компанії, як вказано на сайті БЕБ, яка будує метро, підозру начебто про незаконну передачу обладнання іншій компанії. І дивно, що це якраз перед вже вказаним судом. Зрозуміло, що це справа рук Максима Микитася та його спільників. 

Співробітники АТ "Київметробуд", які зараз воюють на передовій в російсько-украінскій війні, попереджають корупціонерів, що вони повернуться з війни і жорстко поставлять питання суддям, слідчим, прокурорам, які хочуть за допомогою мародерів грабувати український бюджет та стратегічні підприємства. 

Ще незрозуміло, яким чином Микитась "будує" електростанцію. Це, мабуть, правоохоронці повинні поставити питання керівництву "Укргідроенерго". Активісти поки пишуть заяви в НАБУ та міжнародні антикорупційні організації, аби вони взяли під контроль цього "феномена" – Микитася.