13:15 / 20.10.2023 Политика

Хорватія передала Україні всі свої гелікоптери МІ-8

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Хорватія передала Україні гелікоптери Мі-8. Про це йдеться в стенограмі Міністерства оборони США.

Про передачу гелікоптерів Мі-8 оголосили на зустрічі міністрів оборони Хорватії Маріо Банозича та Міністра оборони США Ллойда Остіна в Пентагоні.

Ллойд Остін висловив подяку Хорватії за їхню підтримку України та наголосив на важливості цього внеску.

"Ми цінуємо непохитну відданість Хорватії надання допомоги Україні, і ми бачимо це у ваших численних пожертвуваннях військової техніки, включаючи всі ваші гелікоптери Мі-8", – сказав Остін.

Остін також додав, що Хорватія досягла прогресу протягом останніх 30 років, після того, як вони подолали наслідки війни 1990-х років. Він наголосив на важливості праці та належної політики, які допомогли отримати такий результат.

Водночас Банозич зазначив, що ця підтримка України в боротьбі проти російської агресії вказує на готовність відкинути розбіжності та спрямувати зусилля на майбутнє.

"Ваше особисте лідерство, найбільш помітне в спільних зусиллях щодо надання допомоги Україні, захисту від російської агресії, демонструє нашу здатність відігравати кращу роль для нас і нашої нації для майбутніх поколінь. Хорватський народ і наш уряд розуміють це, і ми віддані цій справі стільки, скільки буде потрібно", – додав очільник Пентагону.

Як повідомляв BAGNET, Німеччина передасть Україні новий пакет зимової військової допомоги.

Раніше йшлося, що Німеччина планує передати Україні додаткової системи Patriot на зимові місяці.

Підготував: Сергій Дага