07:33 / 20.10.2023 Политика

Берлін поки не планує постачати Україні Taurus, – посол ФРН

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер заявив, що уряд у Берліні наразі не постачатиме Києву далекобійні ракети Taurus. Українську сторону поінформували про це рішення.

Про це німецький дипломат сказав в інтерв’ю "Європейській правді".

"Наразі не буде постачань ракет Taurus Україні. На мою думку, федеральний уряд та канцлер Німеччини дуже чітко дали це зрозуміти. І наразі це – все, що я можу сказати публічно з цього приводу", – сказав Єгер.

Єгер додав, що одночасно з нещодавнім рішенням про Taurus з’явилася також інформація про підготовку Німеччиною пакету допомоги для України на суму в мільярд євро. За його словами, до нього увійдуть важливі складові, що допоможуть зміцнити вашу протиповітряну оборону.

Він нагадав, що нещодавно Німеччина оголосила, що надасть Україні ще один комплекс Patriot. Йдеться про повну систему до якої входять командний пункт, радар, кілька пускових установок і ракети.

"Отже, ми продовжуємо вас підтримувати, і те озброєння, що ми постачаємо, має реальну важливість", – заявив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

BAGNET нагадує, раніше стало відомо, що Німеччина утримується від передавання Україні далекобійних ракет Taurus, бо побоюється прямої конфронтації з рф.

Водночас ексміністр оборони Британії Бен Воллес закликав Німеччину розблокувати постачання Україні крилатих ракет Taurus на тлі трагедії в Грозі.

Підготував: Сергій Дага