07:52 / 12.10.2023 Политика

Україна стане членом НАТО, усі союзники альянсу це узгодили, – Столтенберг

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Усі країни НАТО згодні з тим, що Україна стане членом Альянсу в майбутньому. Блок має запустити довгострокову програму щодо України, щоб історія не повторювалася.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на початку засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” у Брюсселі в середу, 11 жовтня, повідомляє пресслужба НАТО.

“Ми повинні запровадити довгострокову програму, щоб історія не повторювалася. У цьому питанні всі союзники погоджуються: Україна стане членом НАТО”, – генсек НАТО.

Столтенберг нагадав, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-членкині усунули для України вимогу реалізації Плану дій щодо членства і започаткували Раду Україна-НАТО.

“Ми будемо виступати на боці України стільки, скільки буде потрібно”, – підкреслив Столтенберг.

Він додав, що Україна передусім потребує засобів ППО, оскільки президент рф путін знову намагатиметься використати зиму як зброю у війні.

Генсек НАТО привітав нові заяви, які лунали в останні кілька днів від Румунії, від Німеччини.

“Протиповітряна оборона критична. Це економіка, критична інфраструктура України. Це допомагає їм захищати себе, торгувати і виробляти самим боєприпаси. Президент Путін знову готується використати зиму як зброю у війні, атакуючи енергосистему, газову інфраструктуру. Нам треба цьому запобігти з допомогою більш просунутих і  ефективних засобів ППО”, – додав генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Підготував: Сергій Дага