13:53 / 03.10.2023 Политика

НАЗК виключило угорський OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За результатом попередніх домовленостей Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вирішило виключити угорський OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни. Про це пише пресслужба агентства.

"Під час дискусій, які тривали останні кілька днів у режимі 24/7 за участю Служби зовнішніх дій ЄС, OTP Bank взяв на себе низку зобов’язань щодо своїх подальших планів на російському ринку", – йдеться у повідомленні.

Тому НАЗК виконало свою частину домовленостей, виключивши банк із переліку міжнародних спонсорів війни. Тепер Національне агентство із запобігання корупції очікує, що OTP Bank негайно виконає досягнуту угоду.

BAGNET нагадує, що 30 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило статус 5 грецьких компаній-перевізників та OTP Bank у переліку міжнародних спонсорів війни.

НАЗК сподівається, що це рішення призведе до розблокування Угорщиною 500 млн євро військової допомоги ЄС для України та виключення можливості блокування Грецією майбутнього пакету санкцій ЄС проти росії.

Підготував: Сергій Дага