08:49 / 25.09.2023 Политика

Британія буде поряд з Україною незалежно від результатів виборів у США, – Шеппс

Фото: Ґрант Шеппс/reuters/Toby Melville

Новопризначений міністр оборони Британії Ґрант Шеппс заявив, що Велика Британія продовжуватиме стояти "пліч-о-пліч" з Україною незалежно від результатів виборів у США наступного року. Про це він повідомив CNN.

Республіканці розділилися у своїй підтримці президента України Володимира Зеленського, причому останні опитування показують, що більшість республіканців згодні з тим, що США мають робити менше для допомоги Україні в її конфлікті з росією.

Опитування CNN, проведене в серпні, показало, що більшість американців виступають проти виділення додаткових коштів Україні, а серед республіканців кількість супротивників сягає 71%.

Шеппсу поставили запитання про те, що робитиме Велика Британія, якщо президент-республіканець буде обраний і вирішить відмовитися від підтримки України з боку США. Він заявив, що підтримка Лондоном Києва "непорушна", і назвав це питання "спекулятивним".

Це станеться нескоро, поки ми не побачимо, що трапиться на виборах республіканців, але ми продовжуватимемо стояти пліч-о-пліч із нашими друзями в Україні.

"Ми знаємо, що відбувається, коли ми дозволяємо тирану вторгнутися до сусіда, а потім продовжити рух на захід. І абсолютно необхідно, щоб Путін не зміг без наслідків вторгнутися до демократичного сусіда". Саме тому Британія твердо стоїть на своєму, і ми будемо продовжувати це робити", - заявив міністр.

Підготував: Сергій Дага