12:37 / 21.09.2023 Политика

Україна серйозно ставиться до боротьби з корупцією всередині країни, – Блінкен

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Українська влада ставиться до боротьби з корупцією всередині країни з усією серйозністю. Свідченням цього є рішення президента Володимира Зеленського. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Сам факт того, що президент Зеленський вжив заходів щодо боротьби з корупцією, свідчить про те, що українці ставляться до цього з усією серйозністю. І вони знають, що Сполучені Штати та десятки інших країн світу, тих, хто підтримує Україну, хочуть переконатися в тому, що підтримка, яку вони надають, використовується правильно", – підкреслив він.

Державний секретар нагадав, що США створили в Україні групи на місцях, які перевіряють витрати переданих грошей. За його словами, ті конгресмени, які вже їздили в Україну, "дуже вражені таким контролем і заходами та їхньою ефективністю".

"Той факт, що Зеленський робить рішучі дії скрізь, де він щось бачить, є доказом того, що вони ставляться до цього серйозно, вони хочуть переконатись, що ми знаємо, що вони витрачають наші гроші з розумом", – додав Блінкен.

Підготував: Сергій Дага