13:15 / 08.09.2023 Политика

У МЗС Литви вважають, що переговори про вступ України до ЄС почнуться якнайшвидше

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що переговори про вступ України до Євросоюзу мають розпочатися якомога швидше. Прийнятним терміном він назвав кінець поточного року.

Таку думку литовський міністр висловив на зустрічі глав МЗС країн Балтії та Північних країн, повідомляє Delfi.lt

За його словами, розширення ЄС "є питанням довгострокового забезпечення безпеки, яке ми можемо запропонувати Україні та гарантувати собі".

Говорячи про членство України в НАТО, Ландсбергіс вказав, що на саміті у Вільнюсі погодились, що Україна стане членом Альянсу.

"Саміту НАТО у Вільнюсі вдалося наблизити Україну до НАТО. Ми повинні скористатися цією можливістю і рухатися вперед з максимальною швидкістю за той короткий час, що залишився до Вашингтонського саміту", – підкреслив глава литовського МЗС.

Він також наголосив на необхідності прискорити надання Україні військової допомоги, зокрема, винищувачів F-16, засобів протиповітряної оборони та боєприпасів.

Раніше BAGNET повідомляв, що за словами віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, Україна здатна навіть в умовах війни з росією здійснювати кроки, необхідні для вступу в Євросоюз. Вона наголосила, що Україна буде готова до вступу в ЄС за 2 роки, а до НАТО ще раніше.

Підготував: Сергій Дага