14:50 / 06.09.2023 Политика

Україна буде готова до вступу в ЄС за 2 роки, а до НАТО ще раніше, – Стефанішина

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За словами віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, Україна здатна навіть в умовах війни з Росією здійснювати кроки, необхідні для вступу в Євросоюз. Про це вона сказала в інтерв’ю "Голосу Америки".

Зокрема, посадовиця прокоментувала слова президента Європейської ради Шарля Мішеля про необхідність приготувати ЄС до розширення до 2030 року.

Стефанішина зазначила, що це не означає потребу для України чекати сім років на можливість вступу.

"Ми будемо готові до членства в Європейському Союзі в найближчі два роки, але, звичайно, перебіг війни буде визначати політичні рамки ухвалення цього рішення", – додала вона.

За словами віцепрем’єрки, вступ до НАТО для України може виглядати ближчим.

"Я думаю, що в НАТО ми зможемо вступити швидше, тому що ми очікуємо перемоги, завершення війни і одна з найсильніших, найпотужніших і найвідоміших армій світу точно буде найбільшим гарантом безпеки Європи та всього європейського простору", – наголосила Стефанішина.

BAGNET нагадує, що раніше віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції заявляла, що до жовтня Україна не виконає всі сім рекомендацій Європейської комісії, але забезпечить виконання всіх узгоджених законодавчих та інституційних кроків.

Підготував: Сергій Дага