18:50 / 05.09.2023 Политика

В Кабміні переконані, що за два роки Україна зможе претендувати на членство в ЄС

Ілюсттративне фото з відкритих джерел

Проте готовність України залежатиме від подій на фронті, заявила у інтерв'ю Голосу Америки віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Коментуючи слова президента Європейської ради Шарля Мішеля про необхідність приготувати ЄС до розширення до 2030 року, вона зазначила, що це не означає потребу для України чекати сім років на можливість вступу.

Стефанішина впевнена, що Україна зможе провести ефективні перемовини, виконати всі зобов'язання, пов'язані з імплементацією європейських стандартів, а також створити умови для відновлення української економіки, які дозволять Україні стати конкурентоспроможним членом Європейського Союзу.

"Ми будемо готові до членства в Європейському Союзі в найближчі два роки, але, звичайно, перебіг війни буде визначати політичні рамки ухвалення цього рішення", – додала вона.

Вона додала, що вступ до НАТО для України може бути ближчим.

"Я думаю, що в НАТО ми зможемо вступити швидше, тому що ми очікуємо перемоги, завершення війни, і одна з найсильніших, найпотужніших і найвідоміших армій світу точно буде найбільшим гарантом безпеки Європи та всього європейського простору", – наголосила Стефанішина.

Підготувала: Ніна Петрович