16:56 / 05.09.2023 Политика

ФРН передала Україні першу партію нових боєприпасів для установок Gepard

Німецька компанія Rheinmetall відновила виробництво снарядів для зенітних самохідних установок Gepard і вже передала Україні десятки тисяч таких боєприпасів, виготовлених на новій виробничій лінії.

Про це повідомляє Міністерство оборони Німеччини.

Як зазначається, будівництво лінії для виготовлення боєприпасів успішно завершили "в амбітні терміни", що дозволило здійснити першу поставку таких снарядів в Україну.

"Війна в Україні майже щодня нагадує нам, що захист власної країни залежить від протиповітряної оборони та достатньої кількості боєприпасів. З відновленням виробництва боєприпасів для Gepard ми зосереджуємося саме на цих двох важливих аспектах. Я радий, що ми так швидко і без бюрократичних перешкод запустили виробництво", – сказав міністр оборони Борис Пісторіус.

Він підкреслив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну в тих областях, які є сильними сторонами для оборони проти російських загарбників: артилерія, боєприпаси та наземна протиповітряна оборона.

"Ми ще раз показуємо, що на Німеччину можна покластися", - додав він.

У лютому 2023 року Пісторіус на засіданні у форматі Рамштайн заявив, що на замовлення Міноборони ФРН компанія Rheinmetall AG відновить виробничу лінію для виробництва боєприпасів до Gepard.

Підписаний у лютому контракт на 168 млн євро передбачає поставку загалом 300 тисяч снарядів. Для цього треба було перезапустити виробництво. Перші боєприпаси вдалося доставити в Україну майже через сім місяців після підписання контракту.