18:38 / 03.09.2023 Политика

Коломойського, можливо, рятують від великих неприємностей, - думка

Практично немає сумнівів, що після повернення зі Сполучених Штатів всіх керівників антикорупційних органів справа олігарха Ігоря Коломойського була б активізована, і, ймовірно, стояло б питання видачі його США, пише на своїй сторінці у Facebook народна депутатка з фракції "Європейська Солідарність" Вікторія Сюмар.

"Коломойський в суді, з високим шансом вийти під заставу в півмільярда гривень (бо саме у відмиванні такої суми його обвинувачує СБУ)", – пише Сюмар.

Вона нагадала, що окрім Укрнафти є ще справа Привату, а Коломойський вивів з Привату не 0,5 млрд грн., а $5,5 млрд. "І це велика різниця. І завдаток інший, більш перспективний", – пише нардепка.

"Тому навіть не знаю, чи тут Ігоря Валерійовичу хочуть "закрить", чи все таки "прикрить" від НАБУ і значно більш серйозного обвинувачення. Але дозволити цього не можуть, бо він надто багато знає. І може заговорити", – зазначає Сюмар.

"А він не лише знищував Порошенка і Гонтарєву як помсту за прикриття "годівниці" і націоналізацію Привату, але грався в багато інших ігор. Як з розкруткою "свого" президента через серіал та шоу на каналі, але і з втручання своїми людьми в американські вибори. А це небезпечна гра, за неї в "супермаркеті під назвою Життя – дуже серйозна Каса". Недарма ж він так часто повторював це прислівʼя", – зауважує депутатка.

"Багато хто питає як поведуться "плюси". Ніяк. Вже другий рік вони на бюджетному фінансуванні, а хто платить, той замовляє музику. Ну і за операцію "прикриття" – не бʼють", – додала народна депутатка.