04:08 / 03.09.2023 Политика

Данілов обіцяє привселюдне засудження тим, хто ухиляється від мобілізації

Імена осіб, які незаконно ухилились від мобілізації та призову на військову службу будуть публічно оприлюднені, так само як й імена лікарів, які допомагали ухилянтам, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, передає РБК-Україна.

За його словами, результати перевірок військово-лікарських комісій стануть відомими вже протягом декількох наступних тижнів.

“Річ у тому, що вони не переймались, майже в 90% випадків був один і той же діагноз. Все це буде підлягати перевірці в законний спосіб. Якщо людина дійсно непридатна – нема чого лякатися. Спокійно буде проведена документація, що ви перебували в стаціонарі, до цього хворіли”, – секретар РНБО.

За його словами, факти підробки документів виявляють щодня, а після доведення провини — імена причетних будуть оприлюднені.

“Якщо доводять відповідні органи, що було скоєно злочин, то всі імена й прізвища всіх цих лікарів будуть обов’язково відомі. З прізвищами тих, хто отримав від них таку “допомогу”, – пояснив Данілов.