12:56 / 25.08.2023 Политика

Дебати кандидатів Республіканської партії на пост президента США: що сказали про підтримку України

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ввечері в середу, 23 серпня, відбулися перші дебати кандидатів у президенти США від Республіканської партії. Дебати проходили у місті Мілуокі у штаті Вісконсин. Взяли участь вісім кандидатів, колишній президент США Дональд Трамп відмовився брати участь у дебатах. Про це повідомляє AP.

Відповідаючи на запитання про підтримку збільшення військової та іншої допомоги Україні, Рамасвамі відкинув цю тему та назвав її “катастрофічною”. Він відзначив, що ресурси мають бути використані для захисту південного кордону, а Україна не є пріоритетом для США.

Ми повинні використовувати ресурси для захисту від вторгнення на нашому південному кордоні, – Україна не є пріоритетом для США.

Своєю чергою, Ніккі Гейлі наголосила, що Україна є ключовою передовою лінією оборони. Вона висловила різку критику Рамасвамі, звинувачуючи його в неусвідомленості щодо зовнішньополітичних питань та нерозумінні ролі США у світі.

Ми маємо знати, що Україна – це наша передова лінія оборони

Відмовившись від участі у дебатах, Дональд Трамп вирішив надати інтерв’ю колишньому ведучому Fox News Такеру Карлсону. Під час цього інтерв’ю він зосередився на критиці президента Джо Байдена. Трамп висловив думку, що Байден не здатний досягти миру в Україні, в той час, як він сам, на його переконання, має знання та можливості це зробити.

Раніше BAGNET повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заявив, що вибори у США матимуть вплив на підтримку України. Україна зі свого боку робитиме все, щоб підтримка США не спадала.

Підготував: Сергій Дага