19:54 / 17.08.2023 Политика

Кулеба "абсолютно спокійно" ставиться до можливості своєї відставки

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, коментуючи чутки про свою відставку, що він продовжує працювати, а «жодна посада не є вічною».

Про це Кулеба сказав в етері програми «Сніданок з 1+1».

Керівник української дипломатії зазначив, що його призначили на посаду міністра в березні 2020 року, а почали «звільняти» в жовтні. За його словами, якщо чутки хтось поширює, значить, це комусь потрібно.

«Я працюю. Жодна посада не є вічною. Я абсолютно спокійно ставлюсь до всього. Я ще на початку сказав, що піду (з посади – ред.) за двох обставин: перша – якщо Президент попросить мене піти, а друга – якщо я зайду в якесь принципове протиріччя із зовнішньою політикою і не вважатиму можливим над цим працювати», – зазначив Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Працюємо з країнами G20, щоб голос України почули на саміті в Нью-Делі

На початку серпня у ЗМІ з'явилася інформація, що очільнику МЗС Дмитру Кулебі готують заміну. МЗС нібито може очолити представник Офісу президента або ж депутат Верховної Ради із команди Зеленського.

Як повідомлялося, глава МЗС Дмитро Кулеба у середу, 16 серпня, розповів про завершення співбесіди з 16 кандидатами на посади послів, які пройшли перший в історії відкритий набір послів.