21:41 / 15.08.2023 Политика

В уряді заговорили про впровадження деяких інновацій

Уряд України продовжує реформувати систему соціальної підтримки и планує створити якісні реєстри, впроваджувати принципи «гроші ходять за людиною» та цифровізація соціальних послуг, повідомив Шмигаль.

“Перший напрямок( реформ. -ред)– це якісні реєстри. Наразі активно впроваджуємо Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг та формуємо відповідний дашборд. Це зменшить бюрократію та уніфікує процес надання різних видів соціальної підтримки. Кожен, хто потребує допомоги, зможе бачити, де і який вид підтримки від держави він може отримати”, - заявив Шмигаль.

Другим напрямком стануть соціальні реформи за принципом «гроші ходять за людиною».

“Це означає, що сплачуємо кошти за конкретно надану людині послугу. Це дає ефективність використання бюджетних коштів та підвищує якість всіх послуг”, - пояснив Шмигаль.

І третім напрямком стане цифровізація. Вже з 30 видів соціальної допомоги 8 оцифровано, а решта перебуває в стадії підготовки до діджиталізації.

Прем'єр-міністр нагадав, що вже зараз через Дію можна отримати пакет послуг єМалятко, отримати статус безробітного, здійснити призначення або перерахунок пенсії та багато іншого. І цей список можливостей постійно розширюється.

Підготувала: Ніна Петрович