14:31 / 11.08.2023 Политика

Україна має сама визначити умови для мирних переговорів, – глава МЗС Фінляндії

Фото: Еліна Валтонен/gettyimages.com  

Україна є суверенною державою, яка має право на територіальну цілісність та оборону. Вона сама має визначити умови для мирних переговорів та завершення війни з росією.

Про це заявила міністрка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен, повідомляє Yle.

Вона наголосила, що зараз країни Заходу роблять для припинення війни все можливе, допомагаючи Україні "рішуче, переконливо та наполегливо". Однак, як в результаті виглядатиме мир — має визначити Україна.

"Особливо на даному етапі дуже важливо, щоб на Україну не чинився тиск у якомусь напрямку звідкись ще", – зазначила Валтонен.

BAGNET нагадує, що зустріч представників 40 держав на мирному саміті у Саудівській Аравії завершилася без підсумкового комюніке, проте із "позитивними сигналами" з боку Китаю.

Керівник ОП Андрій Єрмак, який очолив українську делегацію, розповів деякі з представників мали різні погляди, однак усі країни засвідчили відданість принципам Статуту ООН, міжнародного права та поваги до суверенітету й непорушності територіальної цілісності держав.

Сторони, зі свого боку, домовились продовжити роботу на різних представницьких рівнях задля встановлення справедливого та всеосяжного миру.

Підготував: Сергій Дага