12:56 / 11.08.2023 Политика

Агресія росії проти України: чи є Китай нашим союзником

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У війні росії проти України Китай аж ніяк не є союзником Києва. Офіційний Пекін ретранслює позицію росії та намагається представляти кремль як посередник у міжнародних переговорах. Про це в ефірі національного телемарафону розповів головний координатор Free Hong Kong Center Артур Харитонов. 

Китай продовжує де-факто підтримку росії. Після перемовин у Джидді ми почули про те, що лавров і Ван І зідзвонилися. І там Китай гарантував, що він буде продовжувати посилювати відносини з росією Так само вони анонсували чималі відносини в товарообігу і загалом роботи в певних сферах.

На саміті у Джидді Китай насамперед планував перемовини з Саудівською Аравією, тому що ми розуміємо, що одночасно з українською Джиддою відбувалися перемовини Саллівана і представників Саудів. І китайська пропаганда заявила, що їхня участь була про Саудівську Аравію, і не стільки про Україну.  І загалом вони намагаються представляти росію як посередники в цьому процесі.

Очевидно, що публічно це не виглядає саме так. Але на насправді вони ретранслюють саме позиції росії... Китай робить усе, щоб росія не програла, і за можливості перемогла.

Підготував: Сергій Дага