08:11 / 17.07.2023 Политика

Американське видання назвало одну з ключових проблем контрнаступу ЗСУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Український контрнаступ просувається повільно через щільно заміновані території та укріплення росіян. Це стало ключовою проблемою, з якою зіштовхнулися українські війська. Про це пише The Washington Post.

За даними видання, мінні поля на півдні України тягнуться на 3-10 миль (5-16 км). росіяни замінували території перед своїми ключовими позиціями, використовуючи протитанкові та протипіхотні міни, розтяжки.

Також WP зазначає, що мінні поля виявили вразливість броньованої техніки, особливо американський бойових машин Bradley та німецьких танків Leopard, які офіційні особи вважали ключовими для України у контрнаступі.

Крім того, видання зазначає, що Україна отримала від партнерів менш як 15% обіцяного обладнання для розмінування, а частина цієї техніки надійшла лише минулого тижня.

Водночас українські захисники у коментарі газеті зазначили, що Сили оборони змінили стратегію. Замість того, щоб прориватися за допомогою броньованої техніки, яку надали союзники, війська просуваються пішки.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю WP заявив, що Україна використовує надані США системи M58 Mine Clearing Line Charge (MICLIC). Проте, за його словами, "вони також знищуються", тому їх потрібно багато.

BAGNET нагадує, що у Пентагоні прокоментували контрнаступ України. Міноборони США зазначило, що поточні темпи українського контрнаступу пояснюються тим, що поступ відбувається в дуже складних умовах. При цьому українські військові продовжують вражати.

Як повідомляли у Генштабі, від початку контрнаступу ЗСУ звільнили 169 квадратних кілометрів на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а на Бахмутському напрямку Сили оборони повернули 24 квадратних кілометрів.

Підготував: Сергій Дага