12:56 / 17.07.2023 Политика

Кремль досі не може вирішити майбутнє "вагнерівців", – розвідка Британії

Ілюстративне фото з відкритих джерел

кремль та військове керівництво рф досі не можуть дійти згоди щодо майбутнього бійців ПВК "Вагнер". Частина з них, ймовірно, повернеться в Африку. Про це повідомляє Міноборони Британії в Twitter.

"російський апарат безпеки вступив у період розгубленості та переговорів після заколоту групи Вагнера 24 червня 2023 року. В останні дні почала формуватися проміжна домовленість щодо майбутнього групи", – йдеться у повідомленні.

Так, 12 липня міноборони рф повідомило, що "вагнерівці" передали армії 2000 одиниць техніки, зокрема танки.

Розвідка наголошує, що станом на 15 липня принаймні невелика група найманців "Вагнера" прибула до Білорусі. При цьому низка груп у соцмережах, пов’язаних з "Вагнером", відновили свою діяльність. Вони зосередилися на діяльності ПВК в Африці.

"Судячи з нещодавніх заяв російських чиновників, держава, ймовірно, готова прийняти прагнення "Вагнера" зберегти свою широку присутність на континенті", – зазначили в розвідці.

BAGNET нагадує, що 15 липня прикордонники зафіксували окремі групи представників ПВК "Вагнер" на території Білорусі.

Як раніше вже повідомлялося, велика колона найманців ПВК "Вагнера", ймовірно, прибула до Білорусі. За попередніми даними, зафіксовано пересування щонайменше 60 автомобілів.

Підготував: Сергій Дага