20:42 / 07.07.2023 Политика

У російської армії почались важкі часи, - Генштаб

На тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати російських окупантів у живій силі, в підрозділах російських військ збільшилась кількість відмов від участі у бойових діях, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У районі селища Розівка Запорізької області, близько 20 російських військових відмовились виконувати бойові завдання на передових позиціях.

Після цього їх взяли під варту і перемістили до будівлі Розівського районного суду, пише Генштаб. Сили оборони ведуть наступальну операцію на Мелітопольському і Бердянському напрямках.

Українські воїни закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях ворога, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу окупантів, два – по зенітно-ракетних комплексах та один удар по пункту управління ворога.

Також наші захисники знищили два розвідувальних безпілотника оперативно-тактичного рівня росіян. Окупанти зосередили основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Тривають важкі бої, протягом доби відбулось близько 20 бойових зіткнень.

Підготувала: Ніна Петрович