10:24 / 27.06.2023 Политика

Німеччина не буде постачати Україні крилаті ракети Taurus, – Пісторіус

Фото: Ракета Taurus

Німеччина не планує надавати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus. Позиція Берліна у цьому питанні не змінилася, заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час візиту до Вільнюсу, пише Deutsche Welle.

Щодо зброї далекої дії я можу ще раз дуже чітко сказати, що ми, як і раніше, дотримуємося стриманої позиції, так само, як і наші американські партнери. Наразі у нашій оцінці нічого не змінилося.

Президент України Володимир Зеленський просив ФРН передати крилаті ракети Taurus дальністю дії до 500 км під час візиту до Берліна 14 травня. Представник канцлера не став коментувати інформацію, але у Міноборони підтвердили отримання запиту.

10 років тому для Бундесверу закупили майже 600 ракет Taurus, з яких готові до експлуатації 150. Taurus вважаються аналогом британських Storm Shadow, які вже отримали ЗСУ. Однак радіус дії у німецько-шведських ракет трохи більший.

BAGNET зазначає, крилата ракета Taurus запускається з винищувача, вона може доставляти 400-кілограмову боєголовку на відстань понад 500 км. 

Підготував: Сергій Дага