11:59 / 07.06.2023 Политика

Світових лідерів треба переконати прийняти Україну в НАТО, – президент Естонії

Фото: Getty Images 

Президент Естонії Алар Каріс заявив, що Україні треба переконати лідерів держав НАТО дозволити Україні приєднатися до Альянсу після закінчення війни. Про це повідомляє ERR.

Він також розповів, що на зустрічі з Володимиром Зеленським здебільшого обговорювали мету липневого саміту НАТО у Вільнюсі.

"Питання НАТО є найгострішим перед Вільнюським самітом НАТО. Зеленський сказав мені, що якщо на саміті НАТО не буде конкретики для України, то він не поїде. Просто сказати, що "двері НАТО відкриті", вже недостатньо", – сказав Каріс.

За його словами, вступ в НАТО – це єдиний шлях безпеки для України.

"Ми повинні працювати з главами держав; Естонія почала говорити про НАТО, коли російські війська ще перебували на нашій землі", – додав очільник Естонії.

Алар Каріс також зауважив, що Україна не вступить до НАТО наступного дня після закінчення війни.

"Але і на проміжний період необхідно створити гарантії безпеки, і це також дасть сміливість, щоб інвестувати", – додав він.

BAGNET нагадує, що заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов заявляв, що Україна прагне стати членом НАТО протягом нетривалого часу після перемоги над росією і хоче отримати відповідні гарантії на саміті Альянсу у Вільнюсі.

Підготував: Сергій Дага