14:12 / 02.06.2023 Политика

Сенат Чехії ухвалив резолюцію про підтримку якнайшвидшого приєднання України до НАТО

Фото: pexels.com 

В Чеській Республіці Сенат ухвалив резолюцію щодо підтримки якнайшвидшого вступу України до Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у "Фейсбуці".

" Сенат Чеської Республіки ухвалив важливу резолюцію щодо якнайшвидшого вступу України до Організації Північноатлантичного договору", – поінформував він.

Стефанчук зазначив, що в ухваленій постанові, зокрема йдеться про демонстрацію Україною рішучості і готовності боронити євроатлантичні цінності. За його словами, у документі зауважується, що українська перемога у війні з російською федерацією та приєднання України до НАТО в інтересах безпеки Чеської Республіки.

Спікер ВР також зауважив, що в тексті резолюції підкреслюється, що Чехія підтримує навчання українських воїнів, надання зброї та іншого військового обладнання для України у координації із союзниками.

Окрім того, Стефанчук додав, що Сенат Чехії наголошує у резолюції на тому, що саміт НАТО у Вільнюсі має підтвердити сильну політичну прихильність до України, адже вступ Української держави до НАТО значно посилить військовий потенціал Альянсу і збереже міжнародний порядок, заснований на правилах і нормах ООН.

Спікер українського парламенту подякував чеським друзям за підтримку України.

Як повідомляв BAGNET, Чехія хоче збільшити постачання боєприпасів в Україну. Про це заявив президент Чехії Петр Павел. Він зазначив, що Україна відчуває гостру нестачу боєприпасів, які необхідні країні для початку контрнаступу.

Підготував: Сергій Дага