06:55 / 02.06.2023 Политика

У Бундестазі закликали передати Україні ракети Taurus: що відомо

Ілюстративне фото з відкритих джерел

В Німеччині хочуть передати Україні ракети Taurus, дальність польотуяких складає 500 км. Про це заявив експерт з питань оборони, депутат Бундестагу Олександр Мюллер, передає BILD.

"Україна, як і раніше, потребує нашої солідарності у захисті своєї країни від агресора", — заявив Мюллер.

Вирішальним чинником у цьому питанні, політик вважає потребу з української сторони та наявність відповідних запасів з німецької боку.

"Якщо і те, й інше виважено та виправдано, то нічого не можна заперечити проти відправлення, щоб Україна могла продовжувати захищатися від нападу росії, який порушує міжнародне право", — сказав Мюллер.

Taurus — крилата ракета класу "повітря-поверхня", завдяки дальності польоту 500 кілометрів вона зможе вражати цілі далеко за нинішньою лінією фронту на сході України. Зазначимо, що на даний момент ракети великої дальності постачає Україні лише Великобританія.

Раніше BAGNET повідомляв, що передати Україні ракети Taurus закликав депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер. За його словами, передача такого озброєння дозволить розширити стратегію підтримки України. Крім того, політик вважає, що німецькі крилаті ракети Taurus із радіусом дії до 400-500 кілометрів були б дуже корисним внеском.

Підготував: Сергій Дага