16:21 / 01.06.2023 Политика

Президент Хорватії розкритикував гасло "Слава Україні": у Зеленського відповіли

Фото: Зоран Миланович/instagram-com-z_milanovic

Президент Хорватії Зоран Миланович розкритикував гасло "Слава Україні". Він заявив, що це нібито заклик шовіністів, які співпрацювали з нацистами. Про це повідомляє N1.

Вчора, 31 травня, під час церемонії вручення громадських нагород міста Загреб засудив гасло "Слава Україні".

"Я борюся, як Ісус, щоб відкинути такі гасла, як ЗДС ("За дім готові" - ред.). Якщо ви цього не зрозуміли, я не можу вас перевиховати. Але немає різниці між "За дім готові" і "Слава Україні". Це крик найрадикальніших шовіністів Західної України, які співпрацювали з нацистами та вбивали тисячі євреїв, поляків... Я не хочу цього чути в Хорватії. Мене не цікавить те, що якісь керівники на це підсіли. Нехай придумають інше привітання. Нехай приберуть Росію та Україну. Київ далеко, Москва ще далі", - наголосив Міланович.

У відповідь на цю заяву, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк дав хорвацькому президенту "кілька скромних порад".

"1. Не треба жити інфантильними міфами російської пропаганди: сьогодні це вже має безглуздий вигляд… 2. Не треба боятися правильної історії: вона робить нас сильними… 3. Не треба просити сміливих людей, які воюють в Україні за свою свободу та свої сім’ї, здатися, якщо сам не готовий захищати власну землю: це просто ганебно/ І так… Героям слава! Завжди…", - йшлось в дописі на сторінці радника в Twitter.

Підготував: Сергій Дага