07:37 / 28.05.2023 Политика

Україна офіційно запросила у Німеччини крилаті ракети Taurus

Фото: ракета Taurus/GettyImages/Global Images Ukraine

Військово-політичне керівництво України звернулося з офіційним запитом до Німеччини для постачання крилатих ракет Taurus. Про це пише видання Spiegel.

За даними журналістів, Україна надіслала офіційний запит на постачання крилатих ракет Taurus в останні дні. Цю інформацію редакції підтвердив представник українського Міноборони. Проте співрозмовник відмовився розкривати деталі та уточнювати, яку кількість крилатих ракет Taurus Київ хоче отримати від ФРН.

Про запит на військову допомогу також пише видання Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Журналісти нагадують, що постачання ракет Taurus раніше обговорювали президент України Володимир Зеленський та канцлер ФРН Олаф Шольц.

"Крилата ракета Taurus становить загрозу для всього, що здається особливо добре захищеним: складів, командних пунктів, ангарів, мостів. Бундесвер має Taurus у своєму арсеналі, і два інсайдери повідомили, що вони дуже потрібні Україні", - йдеться у публікації.

Ракета Taurus – крилата ракета повітряного базування, пуск якої здійснюється з винищувача. Боєприпас може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета Taurus є німецьким аналогом британської Storm Shadow, постачання якої Велика Британія офіційно підтвердила.

Підготував: Сергій Дага