10:24 / 04.05.2023 Политика

Влада рф думала 12 годин, чи оприлюднювати інформацію про вибух над Кремлем

Скріншот

російська влада понад 12 годин не могла визначитись, як реагувати на вибух безпілотника над кремлем, і тільки потім опублікувала відео.

Про це сказав виконавчий директор українського Інституту майбутнього Вадим Денисенко в рамках ефіру національного телемарафону.

"О другій ночі був вибух, а з’явилась інформація тільки через пів доби. Тобто, судячи з усього, в Кремлі достатньо довго думали, чи оприлюднювати цю інформацію, чи ні. Чому вони прийняли рішення оприлюднювати. Вони розуміли, що інформація все одно з’явиться в Telegram-каналах, або відео, що щось вибухало над Кремлем, то Кремлю буде набагато тяжче щось пояснювати", – сказав він.

За словами Денисенка, єдина версія, яка залишається більш-менш логічною, – це бійки між вежами Кремля, а саме йдеться про очільника генштабу вс рф валерія герасимова, міністра оборони сергія шойгу.

"Якщо безпілотник проходить через "частокіл" з "Панцирів" (сучасна російська система ППО, – ред.), які стоять на дахах в центрі Москви, і вибухає над прапором рф, то цей ляпас можна порівнювати з пілотом Руста у 1989 році (тоді німецький льотчик Матіас Руст приземлився на Червоній площі в Москві і залишився непоміченим системами ППО СРСР, – Ред.)", – сказав Денисенко.

Експерт нагадав, що на території Червоної площі вже кілька днів триває карантин, туди не можуть пройти люди через підготовку до святкування Дня перемоги 9 травня.

"Єдине, що ми можемо прогнозувати, це те, що йде війна за зміну воєнного керівництва російської федерації. Насправді путін буде змушений реагувати на це, оскільки парад приймає герасимов", – сказав він.

На думку Денисенка, вся росія чекає заяву президента рф володимира путіна щодо вибуху над кремлем.

"Якщо довше затрималась пауза, то вірогідність того, що вони просто замовчують цю історію, буде збільшуватись. В них є день або два, щоб зробити заяву від путіна", – сказав він.

Водночас, Вадим Денисенко каже, що росія одразу не зможе випустити відповідь по центру Києва, оскільки їм треба підготуватись.

"В наступні дні особливо небезпечними є повітряні тривоги, тому ставитись до цього треба особливо серйозно", – резюмував він.

BAGNET нагадує, в ніч проти 3 травня невідомі дрони атакували кремль.

З боку росії одразу з’явилась реакція зі звинуваченням України в замаху на вбивство путіна.

Українська сторона назвала атаку дронів по москві черговою провокацією рф, аби створити собі новий привід для масованого обстрілу України.

Підготував: Сергій Дага