11:59 / 02.05.2023 Политика

Очільник МЗС Чехії назвав брехнею заяву депутата про "громадянську" війну в Україні

Фото: Global Look Press  

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський спростував слова депутата партії "Свобода та пряма демократія" Їржі Кобза, який заявив, що нині на території України нібито триває громадянська війна.

"В Україні немає громадянської війни. Вибачте, але це дурна брехня. Україна зазнала нападу з боку росії", – відповів чеському депутату Ліпавський в ефірі CNN Prima News, повідомляють Fakty.com.ua.

Депутат Чехії Кобза пояснив неправильну позицію, сказавши, що, на його думку, в Україні нібито точаться дві війни: на Донбасі з 2014 року, де "тривають бої між ополченцями в Луганській і Донецькій областях" (яку він і назвав громадянською), та російсько-українська. Він стверджує, що Україну не можна приймати до Європейського Союзу через цю "громадянську" війну.

Однак очільник МЗС Чехії Ліпавський назвав це висловлювання російським наративом, спрямованим на дезінформацію проти України.

"Якщо ми будемо керуватися ними під час ухвалення політичних рішень, тоді віддамо нашу політику Москві. Я цього точно не допущу", – сказав міністр закордонних справ Чехії.

Дискусія відбулася того самого дня, коли президент Чехії Петр Павел відвідав навчальну танкову частину в Україні, де розписався на одній із самохідних гармат, які країна постачає Києву.

Підготував: Сергій Дага