06:17 / 27.04.2023 Политика

Стало відомо, коли глави Генштабів країн НАТО обговорять ситуацію

Фото: nato.int

Вже 10 травня найвищий військовий орган НАТО й Військовий комітет готується зібратись на особисте засідання в Брюсселі. Планують обговорити війну на території України. Про це повідомляє пресслужба НАТО.

Зазначається, що на засідання головуватиме голова Військового комітету адмірал Роб Бауер. Зокрема до обговорень будуть залучені: 

  • Верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі; 
  • Верховний головнокомандувач ОЗС НАТО з питань трансформації генерал Філіп Лавінь. 

Засідання Військового комітету НАТО на рівні начальників Генеральних штабів дасть змогу 32 начальникам Генеральних штабів зустрітись і обговорити питання стратегічної важливості для Альянсу.

Які питання обговорять під час засідання: 

  • генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг приєднається до Військового комітету під час першого засідання для обговорень ключових пріоритетів і викликів Альянсу.
  • під час другого засідання голови Генштабів порушать питання війни на території України, ситуацію на місцях і подальшу підтримку України з боку НАТО і членів Альянсу.
  • третє засідання буде присвячене посиленню сил і засобів стримування і оборони Альянсу напередодні рішень Вільнюського саміту і після нього. 
  • під час четвертого й п'ятого засідання Військовий комітет надасть додаткові вказівки й рекомендації щодо перебудови оборонних сил і засобів НАТО.

Підготував: Сергій Дага