08:11 / 08.07.2022 Политика

Джонсон вперше поговорив із Зеленським після своєї відставки

Фото: Борис Джонсон і Володимир Зеленський/Офіс Президента України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, що подав у відставку.

Зеленський подякував Джонсону за підтримку України з перших днів повномасштабної російської агресії, а також за лідерство у відстоюванні інтересів нашої країни на міжнародній арені, повідомляє Офіс Президента України.

"Усі ми із сумом сприйняли цю новину. Не лише я, а й усе українське суспільство, яке вам дуже симпатизує. Весь мій Офіс та всі українці вдячні вам за допомогу. Ми не сумніваємося, що підтримка Великої Британії збережеться, але ваше особисте лідерство й харизма робили її особливою", - сказав президент.

Джонсон запевнив, що Великобританія продовжуватиме надавати життєво важливу оборонну допомогу Україні стільки, скільки буде потрібно. Він подякував Зеленському за дружбу та доброту українського народу.

Політики також обговорили поточний стан і перспективи українсько-британської співпраці. Зокрема, вони приділили увагу питанню політичної підтримки України, а також розблокуванню експорту продовольства з українських портів. Джонсон зазначив, що продовжить співпрацювати з партнерами, щоб спробувати припинити зернову блокаду найближчими тижнями.

Прем’єр-міністр завершив розмову схваленням Зеленського, сказавши: "Ти герой, тебе всі люблять".

Підготував: Сергій Дага