15:20 / 16.06.2022 Политика

Як до естонських ЗМІ потрапляють російські наративи

Популярний естонський ресурс ERR постійно поширює російські наративи у своїх новинах.

Як повідомляє онлайн-газета "ПолітАрена", на це звертає увагу письменник Костянтин Коверзнєв.

“Наприклад, не пишуть терористична чи маріонеткова “ДНР”, а лише так звана ДНР. Уживають щодо цього утворення термін “республіка”. Іноземні легіонери в них є іноземними найманцями. Сили оборони України є “українськими збройними формуваннями”, тобто чимось анархістсько-стихійним, де воюють найманці. Ну, і звичайно, “в Донбассе”, але “на Украине”. Естонські кацапи, певно, дуже люблять свою історичну родіну…” – написав письменник.

24 лютого на світанку аґресивна Московщина напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із територій союзної Білорусі й окупованого Криму.

Згодом ЗМІ повідомили, що лідер рашистів Владімір Путін висунув Україні 6 вимог. Перші п’ять із них, як прагне Путін, мають бути закріплені у Конституції України.

1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із ґарантів якого готова стати Московщина, яка напала на нашу країну.

2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.

3. Визнання Україною Криму московитським.

4. Визнання Україною незалежности терористичних утворень “ДНР та ЛНР” в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).

5. “Денацифікація”. Заборона діяльности ультра-націоналістичних, нацистських і неонацистських партій і громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію т. зв. нацистів і неонацистів.

6. “Демілітаризація України”. Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Підготувала: Ніна Петрович