08:17 / 22.05.2022 Политика

Зеленський назвав мету зустрічі з путіним

Фото: Владимир Зеленский /з відкритих джерел

Порядок денний можливої зустрічі з російським президентом володимиром путіним залежить, перш за все, від моменту такої зустрічі. Однак мета таких переговорів із самого початку була така - це обмін, деокупація та закінчення війни.

Про це повідомляє президент України Володимир Зеленський у інтерв'ю з нагоди третьої річниці з дня інавгурації.

"(Чи завершить війну розмова з путіним - ред.) залежить від моменту, коли ми будемо зустрічатися. Мета (зустрічі - ред.) змінюється. Як і гібридна війна, так, чесно, буде й гібридний мир і гібридні зустрічі", - зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, якби він сьогодні зустрівся з путіним, то питання Маріуполя було б в адженді.

"Якщо зустрічатимемося через 2-3 місяці, цього питання може і не буде… Якби ми зустрічалися сьогодні, знаємо, що окуповано, а що - деокуповано. Якщо ми зустрічатимемося через 2 місяці - ми не знаємо, в якому стані це буде… Вирішувати питання про обмін, деокупацію, мир, зупинку війни. Ось і вся адженда. Вона така й була спочатку. Тобто вона була не така конкретна, тому що не було конкретики в результатах поточної війни", - пояснив Зеленський.

Він висловив впевненість, розмова України та росії вона точно буде, але не відомо якому форматі: з посередниками, без посередників, в широкому форматі чи на рівні президентів.

Підготував: Сергій Дага