12:18 / 20.05.2022 Политика

Шольц зробив заяву про вступ України до ЄС

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Канцлер Німеччини Олаф Шольф заявив, що Єврокомісія до кінця червня оцінить запит України на членство в Європейському союзі. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Україна запросила членство у Європейському союзі. Комісія перед Європейською радою, ймовірно, наприкінці червня дасть свою оцінку запиту.

У квітні глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн також заявляла, що українську заявку розглянуть влітку, хоча "зазвичай минають роки, перш ніж Єврорада приймає заявку на членство".

Канцлер Німеччини також процитував президента Франції Емманюеля Макрона, який говорив, що вступ до ЄС є тривалим процесом, який займає роки. Макрон при цьому заявив:

Україна завдяки своїй боротьбі та мужності вже є ключовим членом нашого союзу.

BAGNET нагадує, одразу після початку російського військового вторгнення Україна подала заявку на вступ до ЄС.

9 травня країна передала Євросоюзу другу, останню частину анкети-опитувальника, яку необхідно заповнити для набуття статусу кандидата на членство в ЄС. У цьому документі Україна оцінювала відповідність українського законодавства до європейського. 

Підкреслимо, що вже в червні 2022 року Україна може отримати статус країни-кандидата на вступ до Європейського союзу. Але рішення має прийматися одноголосно. Про це заявив глава представництва ЄС Матті Маасікас.

Підготував: Сергій Дага