17:12 / 14.05.2022 Политика

Німеччина обговорює постачання Україні десяти систем ППО, - Bild

Фото: IRIS-T SLM

Рада безпеки Німеччини обговорює постачання Україні десяти комплексів протиповітряної оборони IRIS-T SLM компанії Diehl. Про це повідомила Bild з посиланням на джерела в уряді.

Дальність установки IRIS-T SLM - 40 км, висота дії - 20 км. За допомогою цих систем ППО можна відбивати атаки бойових літаків, вертольотів, крилатих ракет і безпілотників.

Якщо постачання буде схвалено радою безпеки ФРН, перші комплекси Україна може отримати вже в листопаді 2022 року.

Для виробництва всіх десяти комплексів, які запросила Україна, знадобиться 3-4 роки. Українським воякам доведеться пройти відповідне навчання у Німеччині.

28 квітня Бундестаг схвалив постачання важкого озброєння в Україну. 9 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що росія своєю агресією не залишає Німеччини іншого вибору, як постачати зброю Україні.

Найближчими днями розпочнеться навчання українських артилеристів поводженню з танковими гаубицями PzH 2000, які ФРН та Нідерланди планують поставити Києву.

BAGNET нагадує, що 13 канцлер ФРН Шольц під час розмови з володимиром путіним закликав до негайного припинення вогню в Україні, заявив, що в Україні немає жодних нацистів, а Берлін не підтримає нав'язаний Києву силою російський варіант мирної угоди.

Підготував: Сергій Дага