13:16 / 23.03.2021 Политика

“24 канал” публічно спростував свій наклеп на КПІ

Господарський суд міста Києва 17.09.2020 задовольнив позов КПІ ім. Ігоря Сікорського до ПАТ «Телерадіокомпанія «Люкс» і ТОВ «Інформаційне агентство 24», які в жовтні 2018 року у відеосюжеті програми «ЦРУ» поширили неправдиву інформацію про начебто наявність корупційних схем при будівництві навчально-житлових комплексів і передачі землі забудовникам. Судом було визнано цю інформацію недостовірною та такою, що порушує особисте немайнове право КПІ ім. Ігоря Сікорського.

В подальшому, ПАТ «Телерадіокомпанія «Люкс» було подано апеляційну скаргу на рішення Господарського суду міста Києва. 02.02.2021 КПІ ім. Ігоря Сікорського повторно виграв справу вже в Північному апеляційному господарському суді, який за результатами розгляду апеляційної скарги ПАТ «Телерадіокомпанія «Люкс» залишив її без задоволення.  

Як наслідок, поширена наклепницька інформація була спростована журналістами телерадіокомпанії “24 каналу” шляхом оголошення повного тексту резолютивної частини рішення суду в ефірі телеканалу «24» та на веб-сайті телеканалу «24», а матеріали, які містили недостовірну та принижуючу репутацію КПІ ім. Ігоря Сікорського інформацію було вилученню з веб-сайту телеканалу новин «24». 

Вкотре КПІ ім. Ігоря Сікорського захистив власну ділову репутацію та довів недостовірність поширених журналістами телеканалу новин «24» та на веб-сайті телеканалу новин «24» наклепів на університет.

 

ТЭГИ: