09:38 / 30.11.2020 Политика

Явка виборців під час повторного голосування з виборів Чернівецького мера склала 22,65 %

29 листопада відбулося повторне голосування з виборів Чернівецького міського голови. За інформацією, яка надійшла до Центральної виборчої комісії, кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях (явка виборців) на момент закінчення голосування, склала 22,65 % від загальної кількості виборців, включених до виборчих списків.

Звертаємо увагу, що ці відомості не носять офіційний характер, оскільки під час місцевих виборів відповідно до постанови ЦВК від 20 жовтня 2020 року № 404 вони надходять до Комісії від органів ведення Державного реєстру виборців, які своєю чергою отримують цю інформацію від територіальних виборчих комісій будь-якими засобами зв’язку, зокрема телефоном або електронною поштою.

Для порівняння: явка виборців у день голосування з виборів Чернівецького міського голови 25 жовтня 2020 року склала 29,5 %, а загалом по Україні – 36,88 %.

Нагадуємо, що місцеві вибори організовують та проводять відповідні територіальні виборчі комісії (ТВК).

Результати голосування з виборів Чернівецького міського голови мають бути встановлені не пізніш як на пʼятий день з дня повторного голосування, тобто до 4 грудня 2020 року включно.

Відповідно до Виборчого кодексу України зазначені результати встановлює міська територіальна виборча комісія та не пізніш як на пʼятий день після дня встановлення офіційно оприлюднює їх у місцевих засобах масової інформації.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення Управління комунікації ЦВК