00:10 / 06.11.2020 Политика

Розглянуто скарги щодо виборчого процесу з місцевих виборів

Комісія залишила без розгляду по суті скаргу кандидата на посаду Слобідсько-Кульчієвецького сільського голови Кам’янець-Подільського району Хмельницької області Нестерова Р.О. У скарзі суб’єкт звернення фактично оскаржував дії Слобідсько-Кульчієвецької сільської ТВК щодо укладення договору про виготовлення виборчих бюлетенів та щодо знищення виборчих бюлетенів, у яких виявлено помилки, а до Комісії може бути оскаржено лише бездіяльність ТВК, яка встановлює результати відповідних місцевих виборів.

Відтак, Комісія є неналежним суб’єктом розгляду скарги. Окрім того, скаргу подано до ЦВК з порушенням установленого строку оскарження.

Також залишено без розгляду по суті cкаргу Черкаської обласної партійної організації політичної партії "НАЦІОНАЛЬНИЙ КОРПУС". У скарзі суб’єкт звернення оскаржував допущену, на його думку, Черкаською міською ТВК бездіяльність щодо перешкоджання та недопуску кандидатів у депутати Черкаської міської ради та представника від вказаної місцевої організації політичної партії на безперервне засідання цієї виборчої комісії 1 листопада 2020 року.

Рішення прийняте у звʼязку з тим, що скаргу подано до ЦВК з порушенням установленого строку оскарження.

Разом з тим Комісія звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у постанові ЦВК обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК