20:53 / 03.11.2020 Политика

ЦВК затвердила середні норми додаткових видатків виборчих комісій для повторного голосування

3 листопада Комісія затвердила середні норми додаткових видатків територіальних і дільничних виборчих комісій на підготовку та проведення повторного голосування з місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Як повідомлялося раніше, ЦВК 28 жовтня 2020 року затвердила Роз'яснення щодо окремих питань організації підготовки та проведення повторного голосування з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч), сільського, селищного, міського голови.

Пунктом 10 цього Роз'яснення визначено порядок фінансового забезпечення підготовки та проведення повторного голосування. Зокрема, у разі прийняття територіальною виборчою комісією рішення щодо проведення повторного голосування, ТВК невідкладно повідомляє відповідну місцеву державну адміністрацію або виконавчий орган міської ради, які здійснювали безпосередньо розподіл субвенції на підготовку та проведення відповідних місцевих виборів, про прийняте рішення та надає пропозиції щодо обсягу видатків, необхідних для проведення повторного голосування, розраховані на підставі середніх норм видатків з урахуванням залишку невикористаних нею коштів.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК