19:18 / 16.10.2020 Политика

Розглянуто низку скарг щодо виборчого процесу з місцевих виборів

Під час засідання Комісія залишила без розгляду по суті повторно подану  скаргу Могилів-Подільської міської ТВК Могилів-Подільського району Вінницької області. У скарзі суб’єкт звернення просив, зокрема, визнати рішення вказаної виборчої комісії та дії її членів такими, що не відповідають вимогам виборчого законодавства, порушують виборчі права громадян, права та законні інтереси суб’єктів виборчого процесу.

Рішення прийняте у звʼязку з тим, що скаргу подано неналежним суб’єктом звернення зі скаргою, до неналежного суб’єкта її розгляду та з порушенням установленого строку оскарження.

Окрім того, ЦВК залишила без розгляду по суті скаргу кандидата на посаду Павлівського сільського голови Запорізького району Запорізької області Супруненка О.В., у якій суб’єкт звернення просив, зокрема, скасувати рішення Запорізької районної ТВК, прийняте по суті розгляду його скарги. А також – визнати дії Павлівської сільської ТВК такими, що не відповідають вимогам законодавства, порушують Виборчий кодекс України та Конституцію України у частині виборчих прав суб’єктів виборчого процесу та достроково припинити повноваження всього її складу.

Рішення прийняте у звʼязку з тим, що скаргу подано до неналежного суб’єкта її розгляду та з порушенням установленого строку оскарження.

З тих самих підстав залишено без розгляду по суті скаргу кандидата в депутати Павлівської сільської ради Козієнка І.С., у якій суб’єкт звернення просив, зокрема, визнати дії Запорізької районної ТВК такими, що не відповідають вимогам законодавства, порушують виборчі права громадян, його права та законні інтереси як суб’єкта виборчого процесу, а також достроково припинити повноваження всього складу Павлівської сільської ТВК.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.