22:31 / 11.08.2021 Курьезы

У Лондоні протестувальники хотіли штурмувати будівлю BBC, але помилилися адресою (ВІДЕО)

Протестувальники скандували "Ганьба" під телестудією, в якій на той момент знімали жіноче ток-шоу.

В столиці Великої Британії противники вакцинації прийшли штурмувати будівлю BBC, але не врахували, що мовна корпорація виїхала з нього майже 10 років тому, повідомляє unian.ua.

Про інцидент повідомляє The Guardian. Протестувальники, вочевидь, хотіли потрапити до служби новин, яку вважають відповідальною за просування вакцинації від COVID-19. Але прийшли під комплекс на заході Лондона, з якого BBC з'їхала в 2013 році. Зараз там знаходяться елітні апартаменти і приватний клуб, а телестудія орендується переважно телекомпанією ITV. Там знімаються популярні денні шоу, такі як "Доброго ранку, Британія!" і "Цього ранку".

У момент інциденту на студії велася зйомка ток-шоу "Ввільні жінки". Співведуча шоу Шарлін Вайт подякувала службі безпеки, яка не дозволила протестувальникам зірвати зйомки.

"Не впевнена, чого хотіли досягти протестувальники. Але все, що вони могли знайти тут – це я, Джейн, Надя і Пенні (інші учасники шоу – ред.) з "Вільних жінок", в процесі обговорення менопаузи", - зазначила ведуча.

Сотні людей біля будівлі студії скандували"Ганьба". Деякі з учасників акції влаштували сутичку з поліцейськими, які охороняли вхід. Однак жодного протестувальника затримано не було.

На місце подій пізніше прибуло поліцейське підкріплення з вертольотом. Невелика група протестувальників вирушила до будинку мовлення в центрі Лондона.