18:24 / 01.04.2024 Киев

Різко зріс рівень забруднення Києва

Повітря забруднене дрібнодисперсним пилом, який переміщується в Україну з західноєвропейської частини континенту. Місцева влада закликає тимчасово обмежити перебування на вулиці та не провітрювати приміщення.

“Разом із хвилею тепла його було занесено на територію України із Середземномор’я. До нормалізації ситуації рекомендовано утриматися від прогулянок та провітрювання приміщень”, – пише КМДА, з посиланням на інформацію спеціалістів департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Окрім обмеження контакту з повітрям, рекомендовано уникати різноманітних фізичних навантажень на відкритому повітрі. Також бажано споживати багато води. “Якщо є очищувач повітря, увімкнути його на максимум”, – вказано у рекомендаціях.

На всіх постах спостереження, як повідомляє КМДА, станом на 16.00 1 квітня, спостерігається високий рівень забруднення повітря:

  • вул. Турівська, 28/загальний індекс якості повітря – 77
  • вул. Щусєва, 20/загальний індекс якості повітря – 81;
  • проспект Правди, 64-Г/загальний індекс якості повітря – 80;
  • проспект Берестейський, 97/загальний індекс якості повітря – 82;
  • вул. Китаївська, 22/загальний індекс якості повітря – 76;
  • вул. Харківське шосе, 7/1/загальний індекс якості повітря – 75.

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Архітектора Вербицького, 26, загальний індекс якості повітря – 73. Це є середній рівень забрудненості.

Підготувала: Ніна Петрович