10:43 / 06.02.2024 Киев

Активіст Симороз звинуватив екс-соратника Дмитра Перова у легалізації корупції

Фото: Дмитро Перов

Громадський активіст, військовий ветеран Олег Симороз критично висловився з приводу ймовірного приходу свого колишнього соратника Дмитра Перова на владні позиції в столиці. На думку Симороза, Перов, якого поліція підозрює у протидії законному будівельному бізнесу, намагається стати директором департаменту охорони культурної спадщини КМДА поза конкурсом, аби “легалізувати корупцію”. 

Колишній військовослужбовець та активіст назвав такі наміри Перова “закшкваром”. Про це повідомило видання КиївВлада із посиланням на допис у Facebook Олега Симороза

Сумно бачити як твій однодумець через власні нездорові амбіції перетворився на пристосуванця. Для менеце зрада інтересів громади, яка тобі вірила, якій ти говорив абсолютно протилежне”, – наголосив Симороз на своїй сторінці у соцмережі.

Ветерана обурив той факт, що ймовірне призначення Перова може відбутись не через прозорий кадровий конкурс, як має відбуватись в цивілізованому муніципалітеті, а обхідним маневром і поза нормальною конкуренцією - через подання та реєстрацію відповідної петиції на сайті КМДА.

Ця петиція виставляє нас, активну громадськість, юридично безграмотними і, фактично, робить співучасниками фактично незаконної кадрової політики влади. Якщо це відбудеться – ви легалізуєте призначення на посади керівників департаментів без реальних конкурсів”, – додав Симороз.

Примітно, що днями у мережі з'явилася інсайдерська інформація про те, що псевдоактивіст Дмитро Перов претендує на посаду директора департаменту культурної спадщини КМДА та прагне просунути туди своїх “однодумців”, аби чинити тиск на будівельний бізнес. 

Зокрема, команда Перова наразі намагається завадити проведенню реконструкції ряду історичних обʼєктів, поширюючи завідомо недостовірну інформацію про начебто “незаконні будівництва”. Доприкладу, із початком реконструкції об'єкта, який роками знаходився в аварійному стані, з подачі Дмитра Перова та його “команди” мережею прокотилася хвиля новин, головні меседжі яких спотворювали і викривляли реальність, переконуючи громаду в тому, що забудовник буцімто не має дозвільної документації, а історичній будівлі загрожує знищення. 

У рамках цієї антикампанії Перов не лише порушив правила благоустрою та розміщення реклами, засмічуючи столицю маніпулятивними листівками, а й фізично перешкоджав абсолютно легальним ремонтним роботам шляхом, блокуючи будмайданчик. 

Відтак, Шевченківським ГУ Національної поліції у м. Києві було порушено кримінальне провадження щодо “активіста” за ст. 206 ККУ. Дмитру Перову інкримінують протидію законній господарській діяльності (санкція статті передбачає штраф і позбавлення права займати певні посади), у справі нині проводяться слідчі дії.