07:33 / 13.12.2023 Киев

Ракетна атака на Київ, є пошкодження та постраждалі

Цієї ночі, 13 грудня, російські окупанти атакували Київ ракетами. У декількох районах столиці сталися пожежі. Поранення отримала 51 людина. Про це повідомляє начальник КМВА.

Унаслідок відпрацювання ППО по ворожих повітряних цілях у Києві загалом зафіксовано біля десятка випадків падіння уламків.

За даними КМВА, обійшлося без загиблих.

"… зафіксовано 51 постраждала особа, з них 6 дітей. Найстаршій – 80 років, наймолодшій – 5 рочків. Усім надана медична допомога", – йдеться у повыдомленны.

Унаслідок падіння уламків у Деснянському районі сталося загоряння на 7 поверсі 9 поверхового житлового будинку та 8 авто у дворі будинку.

Рятувальники здійснили евакуацію мешканців: врятували 17 людей, з яких 7 – діти.

На місці працює Червоний Хрест, залучено автобус Київпастрансу для обігріву людей, надається допомога психологічною службою. Постраждалим надана медична допомога.

Окрім того, на двох інших локаціях району, на відкритій території виявили уламки ракет у вогні.

У Дніпровському районі постраждало приміщення дитячої лікарні. За інформацією мера Києва Віталія Кличка, там вибило шибки та пошкодило центральний вхід закладу.

Унаслідок атаки вибуховою хвилею вибило вікна у двох житлових будинках та сталося загоряння приватного житлового будинку на площі 2 м².

"Є багато постраждалих. Головним чином травми повʼязані з порізами від скла, внаслідок вибитих вибуховою хвилею вікон", – зазначається у повідомленні.

Через падіння уламків на 3 приватні житлові будинки сталося часткове руйнування будівель та допоміжних споруд. Також сталося пошкодження водопровідної мережі — аварійні бригади працюють на місці.

"Після роботи ППО по збиттю ворожих цілей над Києвом, зафіксовано численне падіння уламків на лівому березі міста. Зокрема в Дніпровському районі попередньо є загоряння в багатоквартирному житловому будинку, є загоряння на балконі 7 поверху. Також горить 4 авто у дворі. Підрозділи ДСНС працюють по викликах", – додається у повідомленні.

Як повідомили в КМВА, внаслідок падіння уламків в Дарницькому районі сталося загоряння приватного будинку на площі 400 квадратних метрів.

Також падіння уламків зафіксували у Голосіївському районі. Вони впали на проїжджу частину дороги, загоряння не сталося.

Підготував: Сергій Дага