12:37 / 28.11.2023 Киев

Головну ялинку у Києві будуть встановлювати коштом меценатів, – Віталій Кличко

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За традицією, головну ялинку міста Києва та всієї країни встановлять на Софійській площі. Однак, столиця не витратить на це жодної копійки, все будуть встановлювати коштом меценатів.

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко, повідомляє "КИЇВ24". 

"За традицією, головну ялинку міста Києва, взагалі країни, ми встановимо на Софійській площі. Таке рішення ухвалила Рада оборони міста Києва. Місто грошей, не копійки на це не витрачає. Все фінансове забезпечення новогодної ялинки, всіх прикрас — бере компанія, яка також допомагає армії й так далі", – розповів Віталій Кличко.

Кличко зауважив, що встановлення ялинки — важливий символ. Це означає, що росіянам не вдалося забрати у нас Різдво та Новий рік.

"Це вкрай важливо також і для дітей, їх велика кількість в нашому місті. Взяла на себе компанія «Global Decor», яка за свої власні кошти встановлює ялинку, встановлює всі прикраси. Якщо потрібно буде, встановимо також генератор для того, щоб живлення, підсвітка була. Все це робиться коштом меценатів. Ніяких фудкортів, святкувань, заходів – не буде проходити в нашому місті", – додав мер Києва Віталій Кличко.

Підготував: Сергій Дага