09:08 / 16.11.2023 Киев

"Київзеленбуд" знов обшукали

Фото: Facebook "Київзеленбуд"

В середу, 15 листопада, працівники Дарницького управління поліції ГУНП у місті Києві провели обшуки у службових приміщеннях КО "Київзеленбуд".

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Працівники Дарницького управління поліції розслідують діяльність підрядних організацій.

Відомо, що в травні 2023 року повідомляли про розкрадання понад 115 мільйонів гривень у "Київзеленбуді". Тоді прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо 10 осіб обʼєднання.

Під час розслідування зʼясувалося, що у 2016-2017 роках "Київзеленбуд" провів тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Тоді посадовці забезпечили перемогу в цих тендерах наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

1 листопада у приміщеннях столичного комунального підприємства "Київзеленбуд" проводили обшуки працівники прокуратури. Тоді теж перевіряли діяльність підрядних організацій.

Попередні обшуки у службових приміщеннях "Київзеленбуду" відбулися в серпні. Посадовців підозрювали у розкраданні бюджетних грошей під час проведення реконструкції та утримання зелених насаджень на території Києва.

30 жовтня стало відомо, що посадовець "Київзеленбуду" отримав підозру через ремонт доріжок у Гідропарку зі збитками – 300 тисяч грн.

У комунальному об’єднанні відкидають нецільове використання коштів. Компанія наголошує, що вартість ремонту доріжок розраховували згідно з вимогами та стандартами ДСТУ.

Підготував: Сергій Дага