11:40 / 26.10.2023 Киев

Кличко звільнив директора ритуальної служби Києва за "незадовільну роботу"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Мер Києва Віталій Кличко звільнив з посади директора ритуальної служби Києва Олександра Голуба. Про це повідомляється на сайті КМДА.

"Сьогодні (25 жовтня) мер Києва Віталій Кличко звільнив директора ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" Олександра Голуба. Підписане відповідне розпорядження",повідомляє Офіційний портал Києва.

Підставою для звільнення стало неналежне виконання очільником ритуальної служби своїх посадових обов’язків та незадовільну роботу.

Виконання обов’язків директора служби тимчасово покладене на його заступника до моменту призначення нового директора в установленому законом порядку.

Наприкінці червня столичні прокуратура та поліція провели обшуки у комунальному підприємстві "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" КМДА через мільйонні розкрадання бюджету.

Службовці Спеціалізованого комбінату, діючи у змові з працівниками підконтрольних їм фірм, розробили схему заволодіння бюджетними коштами під виглядом виплати заробітної плати неіснуючим працівникам, чим завдають збитків інтересам держави у великих розмірах.
 
Посадовці фіктивно "працевлаштовували" у ритуальну службу осіб зі свого близького оточення, які ніколи не відвідували місце роботи та не виконували жодних службових обов’язків. При цьому неіснуючим працівникам нараховувалися премії у розмірі 1000% від окладу.
 
Банківські картки фіктивних працівників перебували у розпорядженні службовців Спеціалізованого комбінату, які щомісячно знімали з них гроші. Сума завданих збитків - 19 млн грн.

BAGNET нагадує, у липні 2022 року Кличко заявив, що у Києві створять військовий цвинтар біля Бабиного Яру.

Підготував: Сергій Дага